5 shkencëtarët kryesorë të analizimit të të dhënave

Bota është plot me individë që kanë një etje të madhe për dije. Ata janë modelet e roleve për miliona në të gjithë botën. Ky blog thekson udhëtimin e disa prej shkencëtarëve më të shquar të të dhënave nga i gjithë globi, i cili patjetër do t’ju motivojë të kërkoni qëllimin tuaj madhështor të jetës dhe të punoni drejt arritjes së tij.

    1. Dr. DJ Patil

Emri i parë në listë është Dr. DJ Patil, Shefi i të Dhënave të SH.B.A.-së në Shtëpinë e Bardhë. Ai është Zëvendës Kryeshefi i Teknologjisë për Politikën e të Dhënave dhe Shkencëtar Kryesor i të Dhënave në Zyrën e Politikës së Shkencës dhe Teknologjisë. Ky përcaktim është mjaft i jashtëzakonshëm në vetvete dhe udhëtimi i tij drejt majave ka qenë gjithashtu mjaft fenomenal. Dr. Patil është ai që shpiku termin Big Data. Ai ka qenë i lidhur me LinkedIn, RelateIQ, Skype, PayPal, Greylock Partners dhe eBay në të kaluarën. Ai gjithashtu mbajti një pozicion vendimtar dhe të rëndësishëm në Departamentin e Mbrojtjes, Shtetet e Bashkuara. Më tej, Njutoni dhe Ajnshtajni kanë qenë modelët e tij që e kanë frymëzuar atë të jetë ai që është sot.

     2.Yann Lecun

I dyti në listë është Yann Lecun, Drejtori i krahut kërkimor AI, Facebook. Ai ka 14 patenta amerikane të regjistruara nën emrin e tij. Ai ka punuar në disa eksperimente të Të Mësuarit Thellë, si dhe projekte dhe është drejtori themelues në NYU Center for Data Science. Ai gjithashtu ka një doktoraturë në Shkencat Kompjuterike nga Université Pierre et Marie Curie (Paris VI). Yann ka shërbyer si profesor në Universitetin e Neë York-ut nga 12 vitet e fundit. Përveç kësaj, Mësimi Makiner, Neuroshkenca Kompjuterike, Mësimi i Thellë dhe Vizioni i Kompjuterit janë fushat e tij të interesit dhe ekspertizës.

3.Allen Bonde

Allen Bonde ishte një nga avokatët më të hershëm të konceptit të marketingut të drejtuar nga të dhënat. Ai ka një diplomë MS nga Universiteti i Virxhinias. Gjithashtu, ka patenta të shumta në fushën e Shkencës së të Dhënave dhe marketingut nën emrin e tij. Ai aktualisht shërben si SVP, Marketingu në Placester, Inc.

4. Jeff Hammerbacher

Njohuritë e Jeff Hammerbacher në fushën e shkencës së të dhënave ishin faktori kryesor që ndërtoi ekipin e parë zyrtar të të dhënave shkencore në Facebook. Ai është bashkëthemelues i Cloudera dhe po punon gjithashtu si Asistent Profesor në Shkollën e Mjekësisë Icahn në Malin Sinai.

 5.Josh James

Josh James ishte në gjendje të mblidhte një financim prej 125 milion $ pasi ai mori publikun Omniture (një njësi biznesi në internet dhe analitikë dhe marketing). Më në fund u ble nga Adobe për një marramendëse prej 1.8 miliardë dollarësh. Për më tepër, ai është bashkëthemelues i DOMO, një kompani SaaS që ai themeloi për të zgjidhur problemet e inteligjencës së biznesit në marketing. Ai gjithashtu punon si një drejtues i Global Global me Forumin Ekonomik Botëror.

Keta shkencëtarë të lartë të të dhënave po ndikojnë në botë me arritjet e tyre duke frymëzuar entuziastë të panumërt të shkencës së të dhënave. Gjithashtu, arritjet e tyre kanë ngjallur interes të madh në fushën e shkencës së të dhënave dhe Inteligjencës Artificiale. Si pasojë, bota duhet të dëshmojë shumë për sa i përket kontributit të tyre për shoqërinë në të ardhmen e afërt.