E ardhmja e pagesave: Vendosja e klientëve në rradhë të parë.

Peisazhi i pagesave po pëson ndryshime të mëdha me hyrësit e rinj, ndryshimi i rregulloreve dhe inovacioni i pabesueshëm. Ne ditet e sotme shume njerez I lejojne vetes qe te jene te afte te perdorin nje aplikacion te ri ose pajisje. Në një masë të madhe, industria e pagesave po ecën paralelisht me këto pritje të larta, ritmi i inovacionit është përshpejtuar në mënyrë dramatike. Teknologjia e re po transformon mënyrën se si ne kryejmë pagesa, duke përmirësuar komoditetin, dukshmërinë dhe sigurinë. Nuk janë vetëm mjetet dhe proceset e pagesave që po zhvillohen, por dhe vetë  natyra industrisë së pagesave.

Në të njëjtën kohë, gjigandët e teknologjisë po hyjnë gjithnjë e më shumë në tregun e pagesave. Pavaresisht kesaj, kujtojme rolin qendror te bankes. ING po investon 800 milion € në transformimin dixhital në të gjithë bankën si pjesë e strategjisë së saj Think Forward. Transformimi i pagesave është një element i rëndësishëm i kësaj përpjekjeje për të përmirësuar përvojën e klientit. Filozofia udhëzuese e ING në këto përpjekje për të transformuar pagesat është se pagesat duhet të pasqyrojnë mënyrën se si klientët bëjnë biznes. Njerëzit presin që të jenë në gjendje të bëjnë pagesa lehtësisht dhe në mënyra të shumëfishta.

Rregullatorët në të gjithë botën janë të etur për të stimuluar inovacionin në tregun e pagesave. Për shembull, në vitin 2014 ING krijoi Payconiq, një aplikacion gjithçka në një që u mundëson përdoruesve të bëjnë pagesa direkte në internet, në dyqane dhe kolegët e tyre. Payconiq filloi në Belgjikë në 2015 dhe u zgjerua në Hollandë dhe Luksemburg këtë vit. Në mënyrë që të arrihet një masë kritike dhe të rritet vlera e Payconiq për përdoruesit, ING e ka hapur atë për bankat e tjera në vendet ku ajo operon.

Në Mbretërinë e Bashkuar, ING rihyri në tregun bankar me pakicë në fillim të këtij viti me një aplikacion falas celular për të ndihmuar njerëzit të mbajnë gjurmët e financave të tyre. Aplikacioni, i quajtur Yolt, u mundëson përdoruesve të menaxhojnë çështjet e tyre të parave në banka të ndryshme për shërbime të ndryshme financiare në një vend. Yolt u jep përdoruesve të saj aftësinë për të monitoruar shpenzimet në faturat e shërbimeve dhe i lidh ato me furnizues më të lirë në mënyrë që të kursejnë para në energji. Kur konsumatorët ose ndërmarrjet bëjnë një blerje në internet, aktualisht pagesat bëhen në fund të përvojës së blerjes. Në shumë faqe, procesi i pagesave ndihet i etiketuar, me një pamje dhe ndjesi tjetër. Në disa raste, kur kompanitë duan të bëjnë pagesa të lidhura me një blerje, ata duhet të identifikohen në portalin e tyre bankar dhe të japin detajet e pagesës. Ky proces është qartë joefikas; pasqyron një model bankar që do të marrë fund në një të ardhme të parashikueshme.

Ndërsa lëvizin më shumë shpenzime B2B në internet, procesi i pagesës duhet të integrohet në veprimtarinë blerëse të klientit për të përmirësuar shpejtësinë dhe komoditetin. Në vend që klientët të vijnë në banka, bankat duhet të vijnë tek klientët: aftësitë e tyre të pagesave duhet të bëhen pjesë e tregjeve në internet. Në të vërtetë, miratimi i përhapur i gjerë i internetit të gjërave do të kërkojë që makineritë të jenë në gjendje të bëjnë vetë blerje, duke e bërë të domosdoshme një integrim të tillë. Në fund të fundit, qëllimi duhet të jetë që pagesat të bëhen të padukshme: përdoruesit do të zgjedhin mënyrën e tyre të pagesës një herë, dhe thjesht do të blejnë dhe shkojnë. Edhe pse pagesat mund të bëhen të padukshme, siguria  dhe besueshmëria do të mbeten pikat kryesore të marrëdhënieve bankë-klient. Zgjidhjet e bankave duhet të pasqyrojnë këto karakteristika.

Ndërsa teknologjia është kritike për të ardhmen e pagesave, kjo nuk do të thotë që klientët presin që bankat të zhvillojnë vetë teknologjinë – në epokën e aplikacionit, ekziston një pranim i gjerë që ofrues të ndryshëm të luajnë role të ndryshme. Bankat gjithashtu duhet të pranojnë që ritmi i inovacionit do të thotë që ata nuk mund të zhvillojnë gjithçka vetë. Peisazhi i pagesave duket se do të pësojë ndryshime të mëtejshme dramatike në vitet e ardhshme; ndoshta në mënyra që askush nuk mund t’i kuptojë akoma. Ndërsa tregu vazhdon të evoluojë, angazhimi  për inovacionin do të vazhdojë të udhëheqë. Duke punuar me fintechs, bankat dhe të tjerët si Visa dhe MasterCard, bankat do të sigurojnë klientët të kenë akses në ofertat e pagesave dixhitale, të integruara, të cilave u nevojiten për të arritur objektivat e tyre strategjikë të biznesit.