Si mund të ndikojnë kriptomonedhat ekonominë botërore?

Kriptomonedhat kanë aftësinë për të përshpejtuar zhvillimin global dhe ekonomik global duke e bërë më të thjeshtë për të hyrë kur bëhet fjalë për blerjen e burimeve dhe përfitimin e shërbimeve financiare, veçanërisht në vendet në zhvillim. Transparenca e transaksioneve është rritur. Kur procesi automatizohet dhe digjitalizohet për bllokimin dhe kriptomonedhën, gjithçka monitorohet. Gjëja më e mirë është që as individët dhe as koorporatat nuk mund ta shfrytëzojnë atë, gjë që zvogëlon ndjeshëm mundësinë e mashtrimit. Kjo nënkupton që vendet më pak të zhvilluara kanë më shumë shanse për t’u angazhuar në tregjet financiare dhe për të ngritur statusin e tyre ekonomik dhe social.


Megjithëse kriptovaluta si një e tërë nuk ka ndikuar në sektorë më të mëdhenj të ekonomisë si në tregun e aksioneve, 2017 pa qindra miliarda dollarë që derdhen në kriptovaluta, duke e vendosur më tej atë si një stok të vlefshëm për të investuar. Në fakt, ekspertët e konsiderojnë kriptomonedhën të jetë ” ari dixhital ”sepse, ashtu si metalet e çmuar, ai ruan vlerën pa rrezikun e amortizimit.
Në vendet ku monedha vendase vazhdimisht luhatet, duke shkaktuar rënien e kushteve të jetesës, kriptomonedha mund të përdoret për të anashkaluar këto situata. Kriptovaluta është një praktikë plotësisht utilitare në të cilën bashkëmoshatarët mbikëqyrin çdo transaksion pa mbikëqyrjen e qeverisë.
Teknologjia e Blockchain dhe transaksionet e kriptovalutave automatizohen, digjitalizohen dhe gjurmohen në një libër që kurrë nuk mund të manipulohet nga njerëz, kompani ose qeveri. Jo vetëm që kjo sjell pushtet dhe liri për njerëzit, por gjithashtu zvogëlon rrezikun e mashtrimit dhe korrupsionit. Me formatin e saj të decentralizuar, kriptomonedha është një ekonomi globale në të cilën të gjithë përdoruesit shkëmbejnë valutë pavarësisht nga shtetësia e tyre.
Investitorët që kthehen drejt kriptos: Fillimisht, investitorët tradicionalë ishin skeptikë në lidhje me kriptovalutat. Gradualisht, ato krijojnë besim pasi disa monedha të njohura virtuale kanë performuar shumë mirë. Për më tepër, disa investitorë janë duke shtuar më shumë se 3-4% të kriptovalutave në portofolin e tyre, veçanërisht Bitcoin.Eliminon palët e treta: Kriptovalutat punojnë në një rrjet të shpërndarë peer-to-peer që eliminon ndërmjetësin. Mund të dërgoni ose merrni direkt para nga një përdorues përmes rrjetit. Pra, kriptovalutat japin më shumë kontroll mbi pasurinë tuaj.
Transaksione me kosto të ulët dhe të shpejtë: Për shkak të mungesës së ndërmjetësve, kostoja dhe koha e transaksioneve në kriptovaluta janë shumë të ulëta. Në monedhat tradicionale, bankat dhe institucionet financiare ju tarifojnë për miratimin dhe mirëmbajtjen e rrjetit të pagesave. Meqenëse transaksionet kalojnë nëpër faza të ndryshme, koha e kërkuar është më shumë sesa transaksionet kripto.
E shkëlqyeshme për industrinë e remitancave: Me rritjen e punëtorëve emigrantë, kriptovalutat janë të shkëlqyera për industrinë e dërgesave të parave. Emigrantët përballen me shumë probleme kur duan të dërgojnë para për familjet e tyre.


Sfidimi i USD: Ekonomia globale varet nga USD. Është një monedhë rezervë e ekonomisë globale. Me Bitcoin në rrugë, USD është në një sfidë të madhe. Përgjatë viteve, ka pasur disa përpjekje për të çdollarizuar ekonominë globale. Vendet dhe qeveritë donin t’i jepnin fund mbretërimit të USD. Çdo përpjekje përfundoi me dështim derisa lindi Bitcoin. Kriptovalutat duket se menaxhojnë procesin e de-dollarizimit, duke ndryshuar kështu ekonominë globale.
Një epokë e re e Crowdfunding: Crowdfunding është një mënyrë e mahnitshme për të mbledhur para. Crowdfunding ka qenë i popullarizuar në mesin e sipërmarrësve dhe njerëzve që duan të fillojnë biznesin e tyre të vogël.
ETF-të: ETF përfaqëson një fond të tregtuar në shkëmbim. ETF është një qëllim i ri për kriptovalutat, veçanërisht për Bitcoin. Ka pasur disa përpjekje për të krijuar një Bitcoin ETF. Të gjithë ata janë mohuar nga Komisioni Amerikan i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim (SEC).
Mënyra të reja pagese: Ne jemi gjenerata që u prezantua me një mënyrë të re pagese. Disa njerëz kanë frikë nga ndryshimet. Por ndryshimet nuk janë gjithmonë të këqija. Cryptocurrency po modifikojnë jetën tonë, dhe mënyrën se si zhvillohen industritë. Nuk ka dyshim se kriptovalutat po prishin dhe ndikojnë në shumë mënyra në ekonominë globale.


Një rritje e dobishme në aktivitetet ekonomike: Shkalla me të cilën industria e kriptovalutave po rritet është shkatërruese e tokës dhe kjo mund të konfirmohet nga birësuesit e hershëm që u pasuruan brenda natës dhe gjetën mundësi për t’u rritur financiarisht. Bitcoin, më e famshmja nga këto kriptovaluta, tashmë ka lejuar shumë njerëz dhe kompani të zhvillohen dhe të lulëzojnë, ndërsa shumë gjithashtu mbështeten në tregtinë si burimin e tyre të të ardhurave. Ekonomia ngadalë po zhvendoset për t’u përshtatur me këto nevoja dhe kriptovalutat kanë një potencial të madh për t’i kënaqur ato.
Mundësi të mëdha për vendet me bankë të dobët: Tani ka shumë aplikacione dhe programe që lehtësojnë përdorimin e kriptovalutave dhe i sjellin ato më afër audiencës më të gjerë. Një përfitim i shtuar i përdorimit të kriptovalutave është se tregtia mund të bëhet lirisht përtej kufijve. Përdorimi i teknologjisë do të lehtësojë një revolucion financiar që do t’i lërë të gjithë më të lidhur financiarisht, të fuqizuar dhe të mundësuar.
Më shumë fuqi për sipërmarrësit: Asnjëherë nuk ka qenë një kohë më e begatë për të bërë biznes sesa tani, në kuptimin që teknologjia e blockchain dhe kriptovalutat mund të ndihmojnë sipërmarrësit të marrin pagesa në më shumë monedha.
Bota po ndryshon dhe po ndryshon shpejt. Shpejtësia me të cilën kriptovalutat po marrin përsipër është një tregues i qartë se institucionet financiare tradicionale nuk mund ta mbajnë më fort fortesën dhe se nevojat e tjera financiare po lindin dhe duhet të adresohen. Në mënyrë të ngjashme, bota po përballet me një nevojë në rritje për të shembur kufijtë, në kërkim të një përfshirjeje të plotë sociale dhe financiare – kjo teknologji blockchain ka gjithçka që i nevojitet për të adresuar çështje të tilla.